Uw chiropractor
Mevrouw Jolande Arentzen DC (Doctor of Chiropractic) heeft na haar VWO fysiotherapie gestudeerd. Zes jaar heeft zij gewerkt als fysiotherapeut met als specialisaties de behandeling van kinderen met motorische achterstand en leerstoornissen (sensomotoriek en Bobath therapeut). Ook was zij een van de eerste Lymfe- en oedeemtherapeuten in Nederland. In 1986 is zij in Engeland chiropractie gaan studeren aan het Anglo European College of Chiropractic.
In 1990 is zij in Delft gestart met haar praktijk voor chiropractie. Naast de manuele technieken in de chiropractie heeft zij zich toegelegd op een aantal zachte technieken in de chiropractie bijvoorbeeld de Activator Methode en SOT methode. Zij heeft zich de laatste jaren verdiept in bewegingstherapie, die vooral gericht is op het ontwikkelen van rompstabiliteit, balans en coördinatie. Verder richt zij zich op de specialisatie in kinderchiropractie.
Namens de NCA heeft zij zich ingezet voor het opstellen van de praktijkinrichtingseisen en voor de oprichting van de Stichting Chiropractie Nederland (SCN).
Een chiropractische behandeling is geen symptoom benadering
maar de oorzaak van het probleem wordt aangepakt.
De behandeling is gericht op het opsporen, herstellen en
de preventie van stoornissen in het bewegingsapparaat.
Deze stoornissen herstellen zich over het algemeen niet vanzelf en kunnen leiden tot het ontstaan van klachtenpatronen, die het vrij en effectief bewegen verhinderen.
Valpartijen, verzwikkingen, auto-ongevallen, maar ook onze
dagelijkse bezigheden veroorzaken deze stoornissen.
© 2011 Chiropractie Delft      Ezelsveldlaan 152    2611 DK Delft    tel. 015 - 212 9491