Uw eerste bezoek
Vervolg bezoek bij Chiropractie Delft
Aangezien in onze praktijk gekozen is voor het gebruik van de "zachtere" technieken in de chiropractie wordt u voornamelijk behandeld met de ActivatorMethode. Met een  apparaatje worden mechanische impulsen gegeven op de wervelsegmenten.en andere gewrichten van het lichaam. Hierdoor wordt reflexmatig het besturingsmechanisme ( zenuw en spieren ) van het bewegingsapparaat  bijgesteld
Op deze manier worden pijnklachten en  foutieve bewegingspatronen hersteld.

Om te zorgen dat de veranderingen in het bewegingspatroon na de chiropractische behandelingen stabiliseren zijn, in samenwerking met fysiotherapie Brand en Van Wageningen, medische trainingsprogramma’s ontwikkeld voor onder andere chronische lage rugklachten.

Duur van de behandeling:
Over het algemeen zijn er tussen de 4 tot 10 behandelingen nodig om de ergste klachten te verminderen.
Zijn de klachten al geruime tijd aanwezig dan zal het herstel over het algemeen ook wat meer tijd vragen. De verstoring in de bewegingspatronen is dan veel groter en ook het klachtenpatroon is dan veel  uitgebreider.
Bijwerkingen
Na de behandeling kan het behandelde gebied wat gevoeliger zijn, Ook kan er hoofdpijn, vermoeidheid optreden. Deze reacties duren meestal niet langer dan 24 uur. Het is belangrijk om na de behandeling niet te sporten of zwaar werk te verrichten. Ook bukken, tillen en draaibewegingen zoveel mogelijk in de eerste 24 uur vermijden. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat chiropractische behandeling een zeer veilige behandelvorm is met een zeer geringe kans op complicaties
(een op 1,3 miljoen behandelingen in de nek en een op de honderd miljoen in de lage rug)

Preventie
Laat uw wervelkolom en dat van uw gezin ten minste een keer per jaar preventief nakijken, zodat eventuele functiestoornissen tijdig verholpen kunnen worden. Voorkomen is beter dan genezen.
Bijwerkingen en preventie
© 2011 Chiropractie Delft      Ezelsveldlaan 152    2611 DK Delft    tel. 015-2129491