Chiropractie Delft  
Ezelsveldlaan 152  
2611 DK DELFT  
015 − 212 9491  
        Chiropractie Delft heeft een samenwerkingsverband met Beweegpunt Delft
Wat kan Chiropractie Delft voor golfers betekenen

Golfers moeten beschikken over uithoudingsvermogen, souplesse van het gehele bewegingsapparaat, balans en concentratie vermogen.

Veel mensen starten met golfen op een latere fase in hun leven. Ze kunnen er in die fase wat makkelijker tijd voor vrij maken. Nadeel is dat de gemiddelde golfer begint te spelen op een leeftijd waarbij minder aan fysiek inspannende, competitieve sport gedaan wordt. Ook veel alledaagse activiteiten zoals, werken achter de computer of langdurig autorijden dragen bij aan het verlies aan flexibiliteit van het gehele lichaam en met name van de rug, schouders, heupen en bekken. Een goede flexibiliteit is een belangrijke factor voor het bereiken van een voor een goede golfswing met daardoor het bereiken van een grotere balafstand. En het vermindert de kans op blessures.

Golfen is een natuurlijke stress verlager Bewegen in de buitenlucht en het concentreren op het spel geeft geen tijd voor piekeren. Golfen is echter zwaarder voor de rug dan velen zich realiseren en blessures komen dan ook veelvuldig voor. Tijdens het uitvoeren van de swing gebruikt een golfer 90% van zijn maximale spieractiviteit wanneer hij de bal raakt! Deze inspanning moet een golfer 2 tot 4 uur vol kunnen houden! Daarbij bestaat het spel uit eenzijdige, herhaaldelijke draaibewegingen van de wervelkolom. Er wordt dus heel wat van het lichaam gevraagd! De kans om een blessures door het golfen op te lopen is niet ondenkbaar. PGA-golfinstructeur Tom Ward zegt zelfs dat "meer dan de helft van de golfers in meerdere of mindere mate pijnklachten heeft als gevolg van een slechte houding en de problemen die ontstaan door afwijkende krommingen van de wervelkolom."

Meest voorkomende klachten bij golfers betekenen:

Een optimale golfswing vereist volledige bewegingsvrijheid van alle gewrichten van de wervelkolom, bekken en heupen. De aanwezigheid van gewrichtsblokkades kan een optimale verplaatsing van het gewicht gedurende de backswing erg verstoren. De wervelkolom moet als een flexibele en stabiele centrale as fungeren, waar de schouders, armen en handen omheen draaien gedurende een swing. Dit vereist dus een gezonde, vrij bewegende wervelkolom met een juiste balans van de spieren rond de wervelkolom.

Wat kan chiropractie voor golfers betekenen:

Door aan de slag te gaan met het verbeteren van de bewegingsvrijheid van de wervelkolom kan een chiropractor blessures verhelpen, het prestatieniveau op peil brengen en houden, en de houding zodanig optimaliseren dat de swing er merkbaar op vooruit gaat. Als de bewegingsvrijheid tussen de wervels onderling optimaal is, kan de wervelkolom als geheel soepeler en makkelijker bewegen. Een op de persoon afgestemde behandeling, bestaande uit chiropractische correcties, op herstel gerichte spieroefeningen en stretchtechnieken, balans verbetering, kan een wezenlijk verschil gemaakt worden, met betere prestaties en meer spelplezier door minder pijn. Veel mensen wachten totdat ze pijn klachten ervaren, terwijl dit eigenlijk niet de beste manier is om voor je lichaam te zorgen. Pijn is de manier van het lichaam om aan te geven dat er iets mis is. In plaats van wachten tot er problemen ontstaan, is het beter om lichaam en geest in optimale gezondheid te houden.

Chiropractie Delft kan u helpen uw doelstellingen te bereiken.